HöstglödHösten är här. Det mesta av sommarens blommor, frukter och bär är skördade. Nu lägger sig stillheten i naturen. Det är dags för vila och återhämtning inför nästa säsong. I människans värld är det full fart. Vi har precis tagit oss igenom höstens kick off där vi laddar för slutspurten på kalenderåret. Nu gäller det att hämta hem det allra sista möjligheterna innan vi gör bokslut. Ingen vila här.  För vissa börjar också en intensiv planeringsperiod inför nästa kalenderår. Nu ska kniven slipas så att nästa år blir än mer framgångsrikt än detta. Ingen rast och ingen ro.

Jag är den första att hålla med om att fart och fläng är spännande. Jag går igång på nya möjligheter och kan inte tänka mig att slå mig till ro. Att påstå att jag blivit klok med åren vore nog en överdrift men en och annan insikt har jag ändå fått. Vi behöver tid för vila och reflektion. Att köra för fullt hela tiden gör att kniven blir slö. Det gäller att glöda och inte tokbrinna.

Jag ser fram emot en höst med en rytm som pendlar mellan framfart och återhämtning. Jag vill ta för vana att ge lika mycket tid till att bara vara som att göra. Jag prioriterar hårt bland alla möjligheter som dyker upp. Vilka kommer att ta mig mot mitt livsmål om ett hållbart liv? Vilka mår jag bäst av att avstå ifrån?

Jag har en struktur, eller ett ramverk, som hjälper mig att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt. Det är ITP, Integral Transformative Practice. Det bygger på 9 principer, eller löften till mig själv, som vägleder mig mot ständig utveckling och välmående. En av principerna omfattar ett program av fysiska övningar – en kata. Att göra katan får mig att landa mjukt. Jag kan känna hur eventuell stress bara rinner av mig. Andningen blir djupare och långsammare och tankarna klarnar. Plötsligt kan jag ta helt nya perspektiv på tillvaron. En extra bonus är att vi tränar i grupp. Stödet från mina ITP-kamrater är STORT och oerhört uppskattat. Och det finns plats för fler. Om du är nyfiken läs mer här och anmäl dig till några av våra öppna workshops.

Jag önskar alla och en var en tid full av höstglöd!